klezmerband
mazzeltov 
rolinha kross

Bruisende klezmer Swingende balkanritmes concerten feesten Melancholische melodieën festivals
Email Me
Welkom op onze vernieuwde website
 
&
 

Klezmer
Nederlands Klezmerband nummer één (de Volkskrant)

Bij klezmer denken de mensen al gauw aan opzwepende feestmuziek. En, ja, als het er de gelegenheid voor is speelt Mazzeltov de hele nacht door, tot het laatste paar op de dansvloer in elkaar is gezakt. Maar Mazzeltov doet nog zoveel meer...
De band richt zich vooral op het Jiddisch lied. Veel van deze muziek is ontstaan als een mengeling van Joodse muziek en Oost-Europese volksmuziek. Mazzeltov houdt deze traditie levend. De band speelt met liefde bekende en minder bekende pareltjes uit het oude Jiddisch repertoire.
Mazzeltov trekt de muziek ook door naar deze tijd met eigen composities en Jiddische gedichten door de band op muziek gezet. De groep komt zo af en toe op de proppen met onverwachte Jiddische vertalingen van hedendaagse Nederlandse of Franse nummers.
Al meer dan tien jaar maakt Mazzeltov theatertournee’s door binnen- en buitenland, met zangeres Rolinha Kross als ‘leading lady’. Met haar warme stem en openhartige uitstraling weet zij het publiek te overrompelen. De optredens in het Amsterdams Concertgebouw zijn een regelmatig terugkerend hoogtepunt voor de groep.
De groep maakte inmiddels 6 cd’s. De cd ‘Mishpoge’ werd in 2005 genomineerd voor een Edison. Voor de meest recente cd Mayn Umru (2009) selecteerde de band, samen met de taalkundige in Jiddisch Willy Brill, een reeks Jiddische gedichten en zette die op muziek. Alle nummers ademen de schwung waar de band bekend om staat. “Klezmer” van internationaal niveau, schreef de Volkskrant.


Filmtheaterconcert
Benja Krik
In het seizoen 2017/2018 staan ze met hun filmtheaterconcert Benja Krik op de planken. Deze Russische zwijgende film uit 1926 is wereldberoemd Oost-Europa, maar in West-Europa nagenoeg onbekend. De film gaat over de avonturen van Benja Krik, joodse topcrimineel in Odessa. Bij dit theaterconcert geven Rolinha Kross en Mazzeltov met hun Jiddische en Russische liederen kleur aan de zwart-witbeelden en brengen ze Benja tot leven: Superheld en slechterik tegelijk,  op de hielen gezeten door vijf eigentijdse klezmer-gangsters. Een muzikale achtervolging door de nauwe straatjes van het vooroorlogse Odessa.

Bel  06-48952427

Copyright © mazzeltov
info@mazzeltov.nl